Oletko etsimässä yhteistyökumppania markkinointiin? Tarjolla on paljon erilaisia toimistoja erilaisin osaamistaustoin. Miten yritys voi tässä viidakossa löytää omiin tarpeisiinsa ja budjettiinsa sopivan kumppanin.

Olemme keränneet alle tunnusmerkkejä hyvästä kumppanista. Kiinnitä siis toimistoa valitessasi (tai nykyistä arvioidessasi) huomiota seuraaviin seikkoihin:

1.Liiketoimintasi ymmärtäminen

Kysyykö potentiaalinen toimisto liiketoiminnastasi ja tavoitteistasi? Onko hän kiinnostunut asiakkaistasi ja myyntisi kehittymisestä? Selvittääkö hän markkinakenttää kanssasi.

Tietenkin toimiston toimialatuntemuksesta on aina etua, mutta joskus myös muiden toimialojen tuntemus voi tuoda uutta raikasta ajattelua tekemiseen. Kunhan vakuutut siitä, että toimisto ymmärtää mitä teette ja miksi, ketkä ovat asiakkaitasi ja ketkä eivät ja millainen kilpailutilanne on, olette jo pitkällä.

Tämän ymmärtäminen on olennaista, sillä se vaikuttaa suorasti mainonnan tekemiseen. Olemme todistaneet lukuisia google-mainonnan tilejä, joissa esimerkiksi B2B-yritykset ovat saaneet klikkejä B2C-kuluttajien hauista.

Mainonnan tekemisen pitää aina perustua tavoitteisiisi

2. Selkeä kommunikaatio

Hyvä toimisto viestii ja säännöllisesti. Jos joudut ihmettelemään, tekeekö toimisto mitään, pitäisi hälytyskellojen jo soida. Hyvä toimisto raportoi tekemisistään ja yhteyttä voi ottaa matalalla kynnyksellä. Parhaassa tapauksessa viestitte esimerkiksi yhteisessä chättipalvelussa, jos se on vain sinulle luontevaa.

Hyvän toimiston kanssa tiedät myös aina miten prosessi etenee ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Viestintä on avointa, ja toimisto osaa myös haastaa sinua hyvällä tavalla.

Tiedät myös, kehen otat yhteyttä missäkin asiassa.

3. Tulosten mittaaminen ja raportointi

Hyvää toimistoa kiinnostaa aidosti miten sinulla menee. Mittaaminen on tekemisen perusta ja toimiston tulee ymmärtää liiketoiminnallesi tärkeät mittarit. Koska digimarkkinointia pystytään mittaamaan, on seurannan olemassaolo perusta toimivalle mainonnalle. Siksi konkreettisia konversioita on oleellista mitata.

Varmista, että palveluntarjoaja osaa asentaa tarvittavat seurannat sivustollesi. Kaikki palveluntarjoajat eivät asenna näitä oletusarvoisesti, saatikka edes mittaa näitä.

Tärkeitä mittareita voivat esimerkiksi olla:

  • ostot ja ostoskoriin lisäykset
  • ostojen arvo (€)
  • liidilomakkeen lähetykset
  • muut yhteydenotot yritykseesi
  • ajanvaraukset
  • konversion hinta
  • mainonnan tuottosuhde ROAS (return on ad spend)

Saathan toimistolta säännöllisin väliajoin myös raportointia tuloksista? Digitoimiston tehtäviin kuuluu tämä ehdottomasti.

4. Mainostilien ja datan omistajuus

Varmista, että sinulla on admin-tason oikeudet kaikkiin mainonnan tileihin (Google Ads, Facebook Business Manager, Facebook-pikseli jne) ja ominaisuuksiin ja yrityksesi omistaa nämä tiedot. Muuten voit olla vaarassa menettää ne, jos toimisto vaihtuu.

Tarkista, että pääset kirjautumaan kaikkiin mainonnan työkaluihin.

5. Yhteistyön sopimuskausi

Tarkista aina kuinka pitkäksi aikaa olet sidottu yhteistyöhön sopimuksen mukaan. Alalla on niin määräaikaisia, kuin jatkuviakin sopimuksia. Monilla saattaa olla jopa 3 kk tai yli puolenkin vuoden irtisanomisaikoja. Onko toimisto aidosti joustava sopimuksen suhteen, jos liiketoimintatilanteesi muuttuu yhtäkkiä. Voit myös miettiä, miten motivoitunut toimisto on oikeasti irtisanomisaikana toteuttamaan sovitut palvelut.

Creativilla haluamme olla yhteistyöhön tyytyväisiä puolin ja toisin. Siksi irtisanomisaikamme jatkuvissa sopimuksissa on vain 1 kk.

6. Mainonnan budjetti

Toimisto osaa neuvoa, millaisella budjetilla sinun kannattaa mainostaa, jotta saat tuloksia aikaiseksi.

Esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa budjettisuositus päivälle on (50*yhden oston kustannus)/7. LinkedInissä minimipäiväbudjetti taas on 10 €/kampanja. Google-mainonnassa toimialalla on paljon merkitystä. Tosin budjetin rajoittaessa voidaan keskittyä tärkeimpiin hakutermeihin.

Jos mittarit ovat kunnossa, mainontaa voidaan skaalata tulosten mukaan. Jos esimerkiksi näemme konversioita tulevan vaikkapa 5 euron kustannuksella, niin ehdotamme tietenkin budjetin kasvattamista. Tietenkään ei siinä tapauksessa, ellei lisämyynti ole tavoitteesi 😉

7. Uudet ideat

Toimisto haastaa sinua hyvällä tavalla, antaa jatkuvasti uusia ideoita mainontaan ja tarvittaessa myös sivustolle. Voit sparrata toimiston kanssa erilaisista mainontaan liittyvistä asioista.

8. Kokonaisvaltainen ymmärrys markkinoinnista

Jos optimoidaan kapeakatseisesti yhtä mainonnan kanavaa, voi kokonaiskuva helposti hämärtyä. Hyvässä toimistossa ymmärretään markkinoinnin kokonaisuus, asiakkaiden ostopolut ja mikä mainonnan kanava toimii missäkin kohtaa ostopolkua.

Hälytyskellojen pitää soida, jos toimisto suosittaa ainoastaan yhtä kanavaa markkinointiin. Joskus se voi olla toimiva ratkaisu tiettyyn tilanteeseen, mutta hyvä toimisto osaa suositella keinovalikoimasta erilaisia ratkaisuja, ei ainoastaan niitä mitä se itse tarjoaa.

9. Suhteuta toimiston koko omiin tarpeisiisi

Iso toimisto ei automaattisesti tarkoita sinun yrityksellesi parasta toimistoa. Vaikkakin isommassa toimistossa voi olla todella syvän päädyn osaamista, pienemmällä budjetilla olet automaattisesti isompien asiakkaiden jaloissa, etkä saa välttämättä parasta mahdollista tai ainakaan nopeinta palvelua.

Joskus isossa toimistossa varsinaisen työn saattaa tehdä aivan joku muu, kuin sinulle esitellyt henkilöt. Eli vaikka kuvittelet syväasiantuntijan hoitavan tilejäsi, työn saattaa toteuttaa toimiston trainee.

Jos tarpeesi ovat hyvin moninaiset, työ vaatii useita tunteja ja kovan luokan syväosaamista, isomman toimiston tiimi pystyy toteuttamaan nämä tarpeet monipuolisemmin.

Pienempi toimisto taas on yleensä ketterämpi ja saatat olla pienellä budjetilla isokin asiakas yritykselle, jolloin tarpeesi huomioidaan yleensä hyvinkin nopeasti. Tiedät paremmin kuka todellisen työn tekee. Toimiston työntekijöiden taustasta riippuu paljon, millaista osaamista saat. Pienemmällä toimistolla on myös vähemmän hallinnollisia kuluja, joten et maksa tuntihinnassa näistä kuluista.

Creativ Digital Marketing on monipuolinen markkinointikumppani ja hyvä valinta etenkin pienille ja pk-yrityksille. Tarjoamme asiakaslähtöistä, liiketoiminnan tavoitteet huomioivaa palvelua digimarkkinoinnin kaikilla osa-alueilla. Tutustu Creativiin!

 

Leave a Comments