Sosiaalisen median mainonta

Sosiaalista mediaa käyttää päivittäin yli 3 miljardia ihmistä maailmassa, ja käyttäjiä löytyy jokaisesta ikäluokasta. Mainostajan on mahdollista siis tavoittaa somemainonnan avulla milteinpä takuuvarmasti oman asiakaskohderyhmänsä.

Kohderyhmästä puhuen, sosiaalisen median yksi parhaimmista puolista onkin tarkka kohdennettavuus. Mainosta ei suinkaan tarvitse (eikä aina kannatakaan) näyttää massana kaikille, vaan hutiosumat voidaan välttää kohdentamalla mainonta halutulle kohderyhmälle. Se voi olla tietyt kiinnostuksenkohteet jakavat henkilöt, sivuillasi vierailleet henkilöt tai vaikkapa nykyiset asiakkaasi.

Sosiaalisen median erilaisten kohdennusmahdollisuuksien ansiosta eri ostajille voidaan viestiä eri tavoin. Nykyisiä asiakkaita voidaan houkutella uusintaostoihin tai lisäostoihin ja ns. kylmää asiakaskuntaa lähestytään eri viestein. Sosiaalisen median mainonnassa parasta onkin, että luovuutensa saa päästää täysin valloilleen. Eri mainosviestejä voidaan testata loputtomasti ja valita sen perusteella kohderyhmään iskevin viesti.

Kaiken lisäksi mainonnan ei tarvitse aina olla välttämättä viimeiseen asti kiillotettua; autenttinen, matalan budjetin mainonta toimii melkeinpä siloiteltua paremmin. Somemainonnassa rohkean erilaiset viestit vetävät.

Somemainonta ≠ postaukset Facebook- (tai muille sosiaalisen median) sivuille

On hyvä huomata, että somemainonnalla tarkoitetaan eri asiaa, kuin pelkästään julkaisujen luomista yrityksen sosiaalisen median sivuille. Näissä kahdessa on kyse täysin kahdesta eri asiasta. Sosiaalisen median markkinointi on laaja kokonaisuus, johon sisältyy mainonnan ja asiakkaan ostopolun lisäksi myös yhteisön hallintaa, community managementia.

Postaukset sosiaalisen median sivuillesi näkyvät (jos näkyvät) sivuistasi tykkääville, joskin näitä samoja julkaisuja voidaan näyttää laajemmallekin katraalle mainonnan avulla. Postauksilla on toki jotain brändiarvoa, mutta valitettava totuus on, että ilman rahalla tehtävää mainontaa viestisi näkyy vain erittäin harvoille. Postauksia pitää tukea ottamalla ne osaksi maksettua mainontaa, jotta se saavat riittävän näkyvyyden.

Toki myös aktiivisen yhteisön osallistamisen avulla voi saavuttaa paljon – se vaatii hartiavoimin töitä ja tykkäyksiä, mutta palkitsee.

Mikä tapa ikinä yrityksellesi ja sen tavoitteisiin ikinä sopiikaan, on sosiaalisen median markkinointi tärkeä osa asiakkaan ostopolkua ja toimii markkinointifunnelin yläpäässä huomion herättävänä viestintänä kuin myös vahvasti konversioon ohjaavana toimintona.

Apua sosiaalisen median markkinointiin

Teemme selkeät ja tavoitteet huomioivan sosiaalisen median markkinointistrategian ja toteutamme sen. Creativin vahvuutena on huomioida sosiaalisessa medissa sekä luovat ratkaisut että datalähtöinen ajattelu. Sosiaalinen media on kanavana sellainen, jossa painotus vain toiseen puoleen ei toimi optimaalisella tavalla.

Creativ on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen valinta erityisesti pienten yritysten, pk-yritysten ja start-upien markkinointiin. Markkinointi räätälöidään aina juuri yrityksesi tarpeiden mukaisesti.

Somemainonnan hinta

Alk. 350kk

  • Sometilien rakentaminen
  • Somestrategia
  • Mainonnan suunnittelu ja julkaiseminen
  • Mainonnan optimointi

Ota yhteyttä

Kommentteja asiakkailtamme