Avainsanatutkimus paljastaa, löytävätkö asiakkaat sivustosi

Usein yritysten nettisivuilla tulee kirjoitettua tutuista asioista hienoilla termeillä. Mutta jo pelkkä vilkaisu omaan googlaushistoriaasi saattaa paljastaa, että ihmisten Google-hauissaan käyttämä kieli poikkeaa täysin niistä termeistä, joita nettisivuillasi viljelet.

Tai ehkä sivuillasi puhutaan kansantajuisemmin. Joskus kuitenkin omat palvelut ja tuotteet ovat yritykselle itselleen niin itsestäänselviä, ettei niistä oikeastaan juurikaan kerrota nettisivuilla tai tekstin määrä on hyvin vähäistä.

Sivuille ei löydetä, kun  siellä ei puhuta ihmisten oikeasti käyttämää kieltä tai jos tekstisisältöä on vähän, on Googlen hyvin vaikea ymmärtää sivuston sisältöä. Joskus samalle asialle löytyy myös toinen termi, jota ihmiset ovat tottuneet käyttämään ja tätä sanaa ei välttämättä löydykään sivuiltasi.

Miksi tämän ymmärtäminen on tärkeää? Jos et tiedä, miten ihmiset hakevat googlesta, sivun sisältöä on vaikea suunnitella asiakkaiden helposti löydettäväksi. Ja siksi sivu ei löydy hakukoneista ja kävijöitä ei virtaa ovista ja ikkunoista. Hakusanatutkimus kertoo, mitä oikeasti haetaan ja kuinka paljon. Välillä tämä data on aika raadollista.

Lisää liikennettä ja myyntiä hakusana-analyysillä

Myynnillä nettisivujen kautta on selkeä kaava: liikenteen määrä x myyntitapahtumien määrä sivustojen kautta.

Konversio-optimoinnin avulla voit saada nettisivujesi kävijät muuttumaan ostaviksi asiakkaiksi kun taas liikennettä lisätään mainonnan avulla. Jatkuvan liikenteen määrää voi kasvattaa ilmaiseksi hakukoneoptimoinnilla. Avainsanatutkimus toimii tähän pohjana. Kun puhut niistä asioista sivuilla, joita ostohousut jalassa liikkuvat asiakkaasi hakevat, kasvatat sekä sivustolle tulevan liikenteen määrää että myynnin määrää.

Ilman huolellisesti tehtyä hakusana-analyysiä heität hihasta hakusanasi sivulle tietämättä tuovatko ne edes liikennettä vai eivät.

esimerkki avainsanatutkimuksesta
Esimerkki avainsanatutkimuksesta

Hakusanatutkimus perustana sivun sisältöön ja toimivaan Google-mainontaan

Avainsanatutkimus eli hakusanatutkimus kannattaa teettää ennenkuin kirjoitat sivustollesi yhtikäs mitään. Oikein tehty avainsanatutkimus auttaa mm. navigaation ja muun sisällön suunnittelussa sekä fokusoi sisällöntuotantoasi. Hakusanatutkimuksen perusteella hyödynnät oikeita termejä sivuillasi ja suunnittelet rakenteen nimeämiset oikein.

Toki tutkimuksesta on iso hyöty myös olemassaoleville sivuille – tutkimuksen avulla viestiä voidaan terävöittää. Hakusana-analyysin avulla saat myös tarkan tiedon, miten sivustosi tällä hetkellä sijoittuu Googlen hakukoneissa liiketoiminnallesi relevanteilla avainsanoilla. Avainsana-analyysi onkin lähtökohta sivuston hakukoneoptimoinnille.

Hakusanojen ja niiden hakumäärien ymmärtäminen toimii pohjana myös kustannustehokkaalle Google-mainonnalle. Kun lisäksi luot avainsanateemoihin pohjautuvia laskeutumissivuja, Googlemainonnan laatupisteesi kasvavat ja maksat google-mainonnasta vähemmän.

Avainsana-analyysit alk. 250 €

Teetä analyysi liiketoimintasi kannalta relevanteista avainsanoista. Saat samalla ymmärrystä siihen, miten sivustosi näkyy Googlen luonnollisissa (eli ilmaisissa) hakukonetuloksissa. Saat myös tietoa siitä, miten kilpailijat näkyvät näillä samoilla avainsanoilla.

Lopputuotoksena saat

  • Listauksen tärkeimmistä hakusanoista (50-5000, riippuen liiketoimintasi laadusta)
  • Sivustosi sijoitukset Googlen hakutuloksissa
  • Suositukset sivun kehittämiseen

Google-avainsanatutkimuksen hinnat

Avainsana-analyysin toteutus sivuillesi onnistuu alle 2 viikossa. Tilaa tutkimus alta tai jätä yhteydenottopyyntö, jonka jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja sovimme aloitustapaamisen.

Pieni sivusto (max 15 sivua)

250

Tilaa nyt

Keskikokoinen sivusto (alle 50 sivua)

550

Tilaa nyt

Iso sivusto tai verkkokauppa

alk. 900

Tilaa nyt

Kommentteja asiakkailtamme